Maison Ponthier pire od limuna dobija se ekstrakcijom soka i uklanjanjem vlakana. Sicilijanski limuni biraju se zbog svojeg izraženog visokog kvaliteta. Vulkansko ostrvo Sicilija, okruženo planinama, veoma je plodno tlo za uzgoj citrusa. Planine na ostrvu uglavnom čine tercijarna zemljišta, poznata kao „Trubi“ ili „peskovite glinovite stene“, gde je zemljište bogato krečom, mineralima i finim žutim peskom. Ovo dobro drenirano tlo idealno je za voćnjake citrusa. Osim toga, planine obiluju malim potocima koji pružaju stabilan izvor vode. Prirodna sunčana klima ostrva takođe doprinosi visokom kvalitetu sicilijanskog voća, jer je neprekidna sunčeva svetlost esencijalna za pravilan sazrevanje citrusa.
Voćni pire LimunThe Maison Ponthier
Pakovanje | 6x1kg |
---|---|
Vrsta pirea | Limun |
Maison Ponthier pire od limuna dobija se ekstrakcijom soka i uklanjanjem vlakana. Sicilijanski limuni biraju se zbog svojeg izraženog visokog kvaliteta. Vulkansko ostrvo Sicilija, okruženo planinama, veoma je plodno tlo za uzgoj citrusa. Planine na ostrvu uglavnom čine tercijarna zemljišta, poznata kao „Trubi“ ili „peskovite glinovite stene“, gde je zemljište bogato krečom, mineralima i finim žutim peskom. Ovo dobro drenirano tlo idealno je za voćnjake citrusa. Osim toga, planine obiluju malim potocima koji pružaju stabilan izvor vode. Prirodna sunčana klima ostrva takođe doprinosi visokom kvalitetu sicilijanskog voća, jer je neprekidna sunčeva svetlost esencijalna za pravilan sazrevanje citrusa.
Davne 1946., André Ponthier i njegova supruga osnovali su svoju kompaniju za sveže voće. Istovremeno, kupili su zemlju i posadili jabuke, kupine i maline. Porodica je imala 80 hektara zasada jabuka koje su čuvali mnogo godina. 1980. André Ponthier iskoristio je lokalno blago: kesten. Izumeo je novi proces kuvanja i konzerviranja i stvorio prvu liniju vakuumski pakovanih kuvanih kestena. Danas se ovi kesteni smatraju standardom kvaliteta i koriste ih najveći kuvari širom sveta.
1986. razvijen je asortiman smrznutog letnjeg voća koje se uzgaja u regiji Corrèze (jagode, maline, kupine, borovnice i crveni ribizli).Nakon što je stekao iskustvo u porodičnim voćnjacima, a potom nadgledao proizvodnju, Yves Ponthier preuzeo je porodični posao sa svojom suprugom.
Prvi smrznuti voćni pirevi su se pojavili 1993., a njihov izuzetno visok kvalitet brzo je prepoznat. Dobili su oznaku „Bol d’Or Interglace“ i nagradu „Maison de la Qualité“ od Stručnog udruženja tokijskih poslastičara.
Yves Ponthier je 1998 lansirao još jedan pionirski asortiman sa voćnim pireima u rashladnim uslovima. Prava alternativa smrznutim voćnim pireima, veoma praktična uz očuvanje boje i ukusa voća.
Kompanija Ponthier preselila se 2001. u novu fabriku, i dalje smeštenu u samom srcu regije Corrèze i njenog prirodnog okruženja. Nova instalacija udvostručila je kapacitet skladišta i razvila nove laboratorije s pionirskim visokotehnološkim sadržajima.
Thibault Ponthier se nakon nekoliko godina pridružio porodičnom biznisu i redefinisao politiku prodaje i marketinga kuće Ponthier. Lansirana je nova vizuelna identifikacija, usklađenija sa kvalitetom proizvoda. Ponthier je 2015. lansirao novi asortiman 100% povrćnih pirea dostupnih u rashladnom ili smrznutom obliku: paradajz, crvena paprika, žuta paprika, cvekla i bundeva.
Danas, kompanija Maison Ponthier posluje u 65 zemalja širom sveta odražavajući vrhunski kvalitet proizvoda